Osteopathie behandelingen, speciaal voor vrouwen

Ik vind het het allerleukst om te werken met vrouwen. Ik ben de go-to wanneer je last hebt van fysieke klachten, je typische vrouwenklachten hebt zoals menstruatiestoornissen, pms, overgangsperikelen, pijn hebt aan je stuitje of je wanneer je meer contact wilt zijn met je lijf, met je baarmoeder, met je vitale levensenergie.

 

Heb je nu lichamelijke klachten of pijn? Heb je stressgerelateerde klachten? Voelt het niet vrij in je lijf en bekken?

 

Het magic 7 stappenplan:

Stap 1:
Maak een afspraak!

Stap 2:
Het in kaart brengen van je hulpvraag, je situatie en je wensen.

Stap 3:
Ik onderzoek je lichaam met mijn handen.

Stap 4:
is dat het onderzoek naadloos overgaat in de behandeling.

Stap 5:
Ik vertel je wat ik ben tegengekomen in je lichaam en wat ik daar aan heb gedaan.

Stap 6:
Wat verwacht ik over je (herstel-) proces?

Stap 7:
Ik geef je een oefening of een advies zodat je ook zelf iets kunt doen om de balans vast te houden.

En hoe gaat het daarna verder?

In overleg plannen we een vervolgafspraak. Vaak zit er 3-6 weken tussen een eerste en een tweede sessie omdat je lijf altijd reageert op wat ik in je lichaam in gang zet. Het herstel heeft wat tijd nodig, de meeste vrouwen zie ik een keer of 3 en sommigen komen eens in de zoveel tijd voor een ‘APK’.

Alles wat je meemaakt in je leven slaat zich op in je bindweefsel!

Trainingen

Naast mijn consulten bied ik ook een aantal trainingen aan. Hier mix ik osteopathie met yinyoga, meditatie, adem- en lichaamswerk, energyhealing en selfhealing. Het doel van deze trainingen is dat ik je veel meer in contact breng met je vrouwelijke zijn, met je energie, met je vitaliteit en met je oerkracht. Verzachten, vrouwelijkheid, verdiepend aanwezig zijn in je lijf zijn de hoofdingrediënten.

Deze trainingen zou je ook kunnen doen nadat je je sessies bij een fysiotherapeut, osteopaat of een andere zorgverlener hebt afgerond. Daar werk je vaak of op het fysieke stuk, of op je psyche. Hier maak je een verbinding tussen beide, met als doel integratie tussen alle verschillende onderdelen!

1. Feminine Embodiment

individuele behandeling

minimaal 2 sessies

Feminine Embodiment is geschikt voor jou wanneer je symptomen hebt gerelateerd aan je vrouwelijkheid zoals bijvoorbeeld:

  • urineverlies/ incontinentie
  • pijnlijke seks, verzakkingen
  • onvermogen om te genieten van seksualiteit en intimiteit

Feminine Embodiment is een combinatie van fysieke en een meer energetische methode om spanning in je lichaam op te lossen.

Embodiment staat letterlijk voor de belichaming van je lijf. Hoe thuis, hoe aanwezig ben je in je eigen lichaam? De meeste vrouwen houden spanning vast in hun bekken door emoties als angst, stress en woede, maar ook door operaties, bevallingen en door seksuele ervaringen. Door middel van hele zachte aanraking kun je die spanning weer loslaten.

Door deze zachte aanraking, waarbij je heel aandachtig ‘bij mijn handen blijft’, kun je verzachten in je lijf. Dit geeft een verbetering van de doorbloeding, van de lymfestroom en de zenuwfunctie. Afvalstoffen worden opgeruimd, nieuwe voedingstoffen die nodig zijn voor opbouw van weefsels worden aangevoerd en vaak zie je dat je hormoonfunctie verbeterd.

Feminine Embodiment herstelt het evenwicht in je lichaam door middel van fasciale release, orgaan release en (zelf)massage. Deze technieken kan ik bij je doen, maar ik kan je ze ook leren zodat je dit ook bij jezelf kunt toepassen. Mijn ervaring is dat de kleinste aanraking al voor het grootste effect kan zorgen. Het is een bewustwordingsproces waarbij je veel meer leert te verbinden en te vertrouwen op je lichaam.

Omdat het fijn is dat ik goed weet wat je vraag is en hoe je lichamelijk functioneert, gaat aan deze sessie altijd een gewoon osteopathisch consult vooraf, zodat ik vast thuis ben in jouw specifieke situatie.

2. Yintherapie

individuele training

assisted yin

Yintherapie is een vorm van individuele yinyoga waarbij ik specifiek voor jouw vraag een yinles verzorg waarin we bindweefsels en de vliezen in jouw lijf op een subtiele manier op rek brengen.

Alles wat je meemaakt in je leven slaat zich op in je bindweefsel!

Een sessie Yintherapie begint altijd met een gesprek en dan bepalen we samen welke yinhoudingen we voor welk doel  in de sessie gaan gebruiken. Het kan zijn dat ik je tijdens deze posities met mijn handen ondersteun om de houding te verdiepen. Dat wordt ook wel assisted yin genoemd.

Wil je meer informatie over yinyoga of over Yintherapie kun je kijken op mijn website www.yinschool.nl

Stuur me een berichtje via dit formulier: