vrouwenlijf
vrouwenlijf

 

Osteopathie behandelingen, speciaal voor vrouwen

Ik vind het het allerleukst om te werken met vrouwen. Ik ben de go-to wanneer je last hebt van fysieke klachten, je typische vrouwenklachten hebt zoals menstruatiestoornissen, pms, overgangsperikelen, pijn hebt aan je stuitje of je wanneer je meer contact wilt zijn met je lijf, met je baarmoeder, met je vitale levensenergie.

 

Het magic 7 stappenplan:

 

Stap 1:
Stuur me een mailtje en dan kijken we of het lukt om een afspraak te plannen! We ontmoeten elkaar voor 30 minuten online of via de telefoon.

Stap 2:
Het in kaart brengen van je hulpvraag, je situatie en je wensen.

Stap 3:
We ontmoeten elkaar in mijn praktijk. Ik onderzoek je lichaam met mijn handen. Het eerste consult is altijd een gespecialiseerd consult van ongeveer 2 uur.

Stap 4:
Het onderzoek gaat altijd naadloos overgaat in de behandeling.

Stap5:

Ik vertel je wat ik ben tegengekomen en wat ik bij je heb gevonden. Ook vertel ik je wat je zelf kunt doen om de balans te herstellen!

 

Stap 6:
Wat verwacht ik over je (herstel-) proces?

Stap 7:
Ik geef je een oefening of een advies zodat je ook zelf iets kunt doen om de balans vast te houden.

En hoe gaat het daarna verder?

Vaak krijg je van mij een advies mee. Te denken valt aan een oefening, bewegen, water drinken, iets anders eten of een andere zorgverlener bezoeken. De ervaring leert dat ik iets bij je in beweging kan brengen, maar dat het van jou vraagt om dat wat er in beweging is gezet te onderhouden. Ik kan het niet alleen en niet zonder jou hulp. In overleg plannen we een vervolgafspraak. Vaak zit er 4-12 weken tussen een eerste en een tweede sessie omdat je lijf altijd reageert op wat er in je lichaam in gang wordt gezet. Het herstel heeft tijd nodig, de meeste vrouwen zie ik een keer of 3 en sommigen komen eens in de zoveel tijd voor een ‘APK’.

Alles wat je meemaakt in je leven slaat zich op in je bindweefsel!

Gespecialiseerde consulten

Naast mijn ‘gewone’ consulten bied ik ook meer gespecialiseerde hands-on/hands-in consulten aan. Hier mix ik osteopathie met yinyoga, meditatie, adem- en lichaamswerk, energyhealing en zelf-massage. Het doel van deze sessies is dat ik je veel meer in contact breng met je vrouwelijke zijn, met je energie, met je vitaliteit en met je intuïtie. Verzachten, vrouwelijkheid, verdiepend aanwezig zijn in je lijf zijn de hoofdingrediënten.

Deze specifieke consulten zou je ook kunnen doen nadat je je sessies bij een fysiotherapeut, osteopaat of een andere zorgverlener hebt afgerond. Daar werk je vaak of op het fysieke stuk, of op je psyche. Hier maak je een verbinding tussen beide, met als doel integratie tussen alle verschillende onderdelen!

1. Deep Dive

Een drietal consulten waarbij het eerste een intake is en daarna twee gespecialiseerde consulten gericht op alles in en rondom je bekken.

 

Een Deep Dive in je bekken is geschikt voor jou wanneer je symptomen hebt gerelateerd aan je vrouwelijkheid zoals bijvoorbeeld:

  • urineverlies/ incontinentie
  • pijnlijke seks, verzakkingen
  • onvermogen om te genieten van seksualiteit en intimiteit

Deep dive is een combinatie van fysieke en een meer energetische methode om spanning in je lichaam op te lossen. Deep Dive is een vorm van embodiment.

Embodiment staat letterlijk voor de belichaming van je lijf. Hoe thuis, hoe aanwezig ben je in je eigen lichaam? De meeste vrouwen houden spanning vast in hun bekken door emoties als angst, stress en woede, maar ook door operaties, bevallingen en door seksuele ervaringen. Door middel van hele zachte aanraking kun je die spanning weer loslaten.

Door deze zachte aanraking, waarbij je heel aandachtig ‘bij mijn handen blijft’, kun je verzachten in je lijf. Dit geeft een verbetering van de doorbloeding, van de lymfestroom en de zenuwfunctie. Afvalstoffen worden opgeruimd, nieuwe voedingstoffen die nodig zijn voor opbouw van weefsels worden aangevoerd en vaak zie je dat je hormoonfunctie verbeterd.

 

 

 

Deep dive herstelt het evenwicht in je lichaam door middel van fasciale release, orgaan release en intieme (zelf)massage. Deze technieken kan ik bij je doen, maar ik kan je ze ook leren zodat je dit ook bij jezelf kunt toepassen. Mijn ervaring is dat de kleinste aanraking al voor het grootste effect kan zorgen. Het is een bewustwordingsproces waarbij je veel meer leert te verbinden en te vertrouwen op je lichaam.

Omdat het fijn is dat ik goed weet wat je vraag is en hoe je lichamelijk functioneert, gaat aan deze sessie altijd een gewoon osteopathisch consult vooraf, zodat ik vast thuis ben in jouw specifieke situatie. De tweede afspraak kan live, maar ook online. Soms is het fijn om in de beslotenheid van je eigen huis deze technieken op jezelf te oefenen. Informeer naar de mogelijkheden! Een Deep Dive bestaat uit een intake, en 2 gespecialiseerde consulten (EUR 500,-)

2. Far Beyond Fysics

In Far Beyond Fysics maken we een uniek programma afgestemd op jouw vraagstuk. Dit kan een fysieke vraag zijn, een energetische vraag, een business gerelateerde vraag.

Far Beyond Fysics, de naam zegt het al, gaat verder dan alleen het fysieke lichaam. Je zou het een coachingsprogramma kunnen noemen, maar ook een lichaamsgerichte training. Jij bent, samen met je lijf,  steeds het uitgangspunt. Ik mix and match hier al mijn tools. Dus osteopathie, meditatie, yinyoga, energiewerk, systemisch werk, healing en alles wat er verder bij komt kijken.

Alles wat je meemaakt in je leven slaat zich op in je bindweefsel! Dus bij het onderzoeken en behandelen van je lichaam komt er van alles vrij en in beweging. In deze sessies werk ik niet alleen op het fysieke vlak maar stem ik me ook af op jouw energie. Voor mij is dit onlosmakelijk met elkaar verbonden en vaak geeft het hele verrassende inzichten.

Deze serie sessies begint altijd met een intakegesprek en dan bepalen we samen waar we mee gaan werken. Het kan zijn dat we steeds iets anders tegenkomen, eigenlijk laat het zich niet goed van te voren plannen, want we kijken echt naar wat er op dat moment ontstaat of de aandacht vraagt. De ervaring leert dat dit  niet iets is wat je even een keer doet. Dit is echt iets wat tijd vraagt. Dus als je dit wilt ervaren ben je van harte welkom, informeer naar de mogelijkheden en stuur me gerust een bericht.

Stuur me een berichtje via dit formulier: